Coaching en therapieWat er ook is, waar je ook mee zit, er is altijd verbetering mogelijk. Je bent van harte welkom voor een steuntje in de rug zodat je de positieve weg vooruit weer vindt. Hieronder kun je er meer over lezen. 

Coaching en therapie

Psychosociale begeleiding

In mijn begeleiding volg ik verschillende sporen tegelijkertijd. 
Enerzijds de praktische weg: inzichtelijk maken welke problemen er in het hier en nu spelen; doelgericht werken aan haalbare oplossingen; contact met naasten, collega's en de sociale omgeving herstellen of verbeteren. 
Anderzijds de lijn van het grotere geheel: de gezonde ordening binnen het innerlijk systeem herstellen (Systemisch Werk); contact krijgen met "het Zelf", zodat er meer geleefd kan worden vanuit "waartoe ben ik hier" in plaats van "waarom moet ik dit"; heling van verwondingen en trauma's, rouw- en verliesverwerking, waardoor er meer rust en ruimte, energie en zelfliefde komt. 
De rode draad door alles heen is ontwikkeling van zelfreflectie; vergroten van verantwoordelijkheid voor het eigen welbevinden; leren vragen wat je nodig hebt; steeds beter contact kunnen maken met jezelf en met de ander; helder communiceren. 
Door uit te gaan van het zelfhelend vermogen van de mens en voortdurend te sturen op heling door inzicht, is er in de meeste gevallen al na een paar sessies een flinke verbetering merkbaar. Ik werk met wat zich aandient tijdens de gesprekken, gebruik oefeningen gericht op ervaringsgericht leren en geef huiswerkopdrachten. 

Relatietherapie

Gezinnen 

Individuele begeleiding